На Прикарпатті кандидатів закликають підписати Кодекс поведінки під час виборів


Громадянська мережа ОПОРА закликала мерів міст, голову Івано-Франківської обласної ради та керівництво обласної державної адміністрацій підписати «Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу» та дотримуватись його під час місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня.

ОПОРА звернулась до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, голови ІФ ОДА Віталія Федоріва та голови обласної ради Олександра Сича щодо можливого підписання Кодексу поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу.

ОПОРА готова провести презентацію та публічно підписати Кодекс.

На жаль, українське законодавство не до кінця врегульовує правила поведінки посадовців органів влади та місцевого самоврядування під час виборів, а також обмеження щодо використання адміністративного ресурсу. Тому при фіксації зловживань адміністративним ресурсом спостерігачі змушені керуватися міжнародними стандартами.

Також ОПОРА запрошує інших державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування підписати Кодекс.

Для цього потрібно завантажити шаблон відповідної декларації, роздрукувати та підписати її. Потім необхідно виконати одну з трьох дій:

1.Опублікувати фото-/відео- допис у Facebook/Instagram із декларацією підтримки Кодексу поведінки та позначити (тегнути) сторінку Громадянської мережі ОПОРА у відповідній соціальній мережі.

2. Розмістити відповідну публікацію із фото-/відео- матеріалами на офіційному вебсайті органу влади.

3. Відсканувати підписану декларацію та надіслати Громадянській мережі ОПОРА через Google-форму за посиланням.

Після виконання будь-якої із зазначених дій, варто заповнити Google-форму.


Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!