Олександр Сич: Зволікання США з допомогою Україні змусила Європу задуматись над власною безпекою


Після кількамісячних зволікань в США нарешті ухвалили рішення про надання військової допомоги Україні в розмірі понад 60 мільярдів доларів.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич у етері ОТБ "Галичина" відзначив, що зволікання Америки з військовою допомогою Україні та екцентричні заяви експрезидента Трампа мали й певний позитивний момент, адже змусили Європу мобілізуватися і подумати про власну безпеку.

"З одного боку вчергове наголошую - ми повинні бути вдячні долі, що нинішня геополітична ситуація дарує нам таких партнерів як США і Захід загалом. Бо ж в ХХ столітті вона складалася інакше і ми двічі програвали наші Визвольні змагання з Московщиною. Але з іншого - боку слід пам'ятати, що США домагалися нашого ядерного роззброєння й гарантували безпеку Українській державі. Тож сьогодні справою їхнього обов'язку і такої ж геополітичної честі є надавати нам цю допомогу. Окрім того, дещо відкладімо притаманний нам сентименталізм і не забуваймо про американський прагматизм, бо ж левова частка цієї допомоги (більше 50 млрд. дол.) насправді ввіллється у військово-промисловий сектор економіки США. І ще одне - як би це не дивно звучало, але всі ті неоднозначні перипетії із наданням американської допомоги Україні опритомнююче подіяли на Європу, заставили її покинути комфортну зону безпекової американської парасольки й замислитися над розбудовою власної системи військової безпеки", - відзначив Олександр Сич. 

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!