Пил з Сахари накрив Прикарпаття: чим це загрожує


До України прибуває пил з Сахари. Він уже накрив Прикарпаття, а незабаром буде всюди.

Метеорологи попереджають про небезпеку. Зазначають, що якість повітря суттєво погіршиться, передає 24 Канал.

Про пил з Сахари 30 березня повідомляла метеорологічна станція Бориспіль. Зауважили, що найближчими днями буде суттєве погіршення якості повітря. 

В Україну прибуває пил із Сахари. Сьогодні (у суботу – 24 Канал) пилом накрило Прикарпаття, а ось 1 квітня така ситуація буде по всій Україні,– наголосили експерти.

Також зазначили, що небо буде дуже тьмяним. Цікаво, що при цьому очікується аномальне тепло до +25 градусів.

Як повідомило управління ДСНС в Івано-Франківсьбкій обюласті, в другій половині дня 31 березня, та протягом доби 01 квітня по області та місту очікується посилення південно-західного вітру 15-20 м/с. (1 рівень небезпечності)

Україну накриє пил з СахариУкраїну накриє пил з Сахари / Скриншот Метеорологічної станції Бориспіль

Пилова хмара у 2021 році

Зауважимо, що у 2021 році Україну також накривала пилова хмара з Сахари. Тоді вона сунула до нашої держави з Заходу, зокрема, з території Польщі.

Синоптик Валерій Латуха пояснив, що аерозолі загрожують здоров'ю людей. Особливо це стосується хворих на астму чи інші респіраторні захворювання.

Експерт зазначав, що аерозолі розсіюють і поглинають сонячне світло. Це зменшує видимість. Також вони впливають на погоду та клімат, охолоджуючи або зігріваючи Землю.

Джерела аерозолів – промислові забруднення атмосфери, дим від пожеж, пил від пилових бур, морська сіль, вулканічний попіл та смог.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!