Президент увів у дію рішення РНБО щодо неможливості переговорів із путіним


Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності».

Як передає Укрінформ, відповідний указ № 679/2022 опублікований на сайті Глави держави.

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 вересня 2022 року «Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності»”, - йдеться в тексті указу, датованому від 30 вересня 2022 року.

У рішенні РНБО констатується неможливість проведення переговорів з президентом російської федерації володимиром путіним. Також доручено схвалити спільне звернення Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору.

Окрім того, рішенням доручається Кабміну підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії російської федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців.

Також - в умовах ескалації з боку рф Кабміну доручається забезпечити посилення обороноздатності шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з російською федерацією, але - з іншим її лідером.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!