Прикарпатські депутати вимагають безкоштовно перевіряти лікарів на ІФА до COVID-19


У п’ятницю, 25 вересня 2020 року, відбудеться чергова 37-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. На розгляд депутатського корпусу президія обласної ради винесла 65 проєктів рішень та питання “Різне”.

На початку сесійного засідання депутатам буде запропоновано обговорити три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуватимуться безкоштовного тестування медичних працівників методом імуноферментного аналізу, недопущення скасування обов’язкового ЗНО з української літератури у 2021 році та щодо необхідності роз’яснення процедури голосування, передбаченої новим виборчим законодавством.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати також заслухають інформацію про виконання обласного бюджету за І півріччя 2020 року, а також внесуть зміни до головного фінансового документа Прикарпаття.

Враховуючи завершення терміну дії, депутатам представлять звіт про виконання шести обласних програм та запропонують схвалити нові.

Ми домовилися в депутатському корпусі і рекомендували обласній державній адміністрації, аби вони при розробці проєктів рішень планували прийняття нових програм на один рік, щоби не зв’язувати руки депутатам нового скликання, які можуть мати своє бачення, свої ініціативи”, – обґрунтував голова обласної ради Олександр Сич.

Серед інших питань, включених до проєкту порядку денного сесійного засідання, проєкти рішень, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!