Прикарпатські другокласники вивчатимуть інформатику без комп’ютерів?


Цьогоріч згідно нового базового державного стандарту другокласники розпочинають вивчати предмет «Сходинки до інформатики».

Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк.

«На сьогодні підручники для другокласників всі завезені. В тому числі і для вивчення предмету  - «Сходинки до інформатики». Через введення нових предметів та збільшення навантаження, у школах проведено перерозподіл навчальних годин. А саме - зменшено кількість уроків музики, праці та образотворчого мистецтва», - пояснює Зінаїда Андріївна.

На думку пані Болюк, таке нововведення можна сприймати по-різному.

«Робота з кольором, робота пальчиками на уроках образотворчого мистецтва, розвиток музичного слуху є дуже важливими для розвитку особистості. Але думаю, що в кожній школі знайдуть спосіб, щоб компенсувати скорочені години» - вважає Зінаїда Болюк.

За словами головної освітянки Прикарпаття, єдиною проблемою для вивчення предмету «Сходинки до інформатики» може стати кількість комп’ютерів.

«Через брак коштів, комп’ютерів для другокласників, згідно нормативу, напевне, не вистачить. Щоб вирішити проблему, частково були закуплені комп’ютери за кошти обласного бюджету. Частково, школи їх придбають з допомогою районних чи міських бюджетів», - зауважує Зінаїда Болюк.