Прикарпаття недоотримало від держави 2 шкільні автобуси


Цього року прикарпатські школярі отримали від Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України 16 автобусів. Ще 4 було придбано за кошти обласного бюджету.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Зінаїда Болюк.

Як розповіла головна освітянка Прикарпаття, цьогоріч за державною програмою «Шкільний автобус» Галицький, Коломийський та Косівський райони отримали по два транспортні засоби для школярів.

«По одному автобусу отримали Рогатинський, Долинський, Калуський, Тисменицький, Городенківський, Надвірнянський, Верховинський, Богородчанський, Снятинський та Рожнятівський райони. Варто зауважити, що згідно плану закупівлі автобусів за кошти державного бюджету, Прикарпаття недоотримало два транспортні засоби» - зауважує начальник управління.

За словами Зінаїди Болюк, компенсували нестачу автобусами, закупленими за фінансування області.

«Один відправили до міста Яремче, другий поїде до Тлумача. Крім того, ще один транспортний засіб отримала школа в Більшівцях Галицького району за найкращу підготовку до навчального року», - наголошує Зінаїда Андріївна.

Хто отримає останній шкільний автобус, в управлінні освіти та науки не зізнаються. Кажуть, що це має стати приємним сюрпризом для однієї з прикарпатських шкіл.