Рада збирається націоналізувати понад 900 об'єктів рф в Україні за особливою процедурою


Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне питання про націоналізацію активів рф в Україні. До переліку, який склав уряд, увійшли понад 900 об'єктів.

Про це повідомила заступниця голови Комітету ВР із питань економічного розвитку Роксолана Підласа, цитує «Голос України».

За її словами, Кабінет міністрів підготував список із 903 об'єктів, що належать безпосередньо росії як державі. На думку Підласої, Рада національної безпеки та оборони затвердила цей список із незначними змінами.

Націоналізувати об'єкти рф можуть за особливою процедурою та окремим механізмом, який ухвалили у квітні спеціальним законом про примусове відчуження права власності рф та її резидентів. За цим механізмом президент вводить у дію рішення РНБО указом, а Верховна Рада затверджує указ президента окремим законопроєктом.

За словами Підласої, до переліку увійшли відомі підприємства як «Енергомашспецсталь» у Краматорську та мережа магазинів Brocard.

«Усі ці понад об'єктів будуть націоналізовані. Це не означає, що відразу надійдуть гроші до українського бюджету. Ці всі об'єкти перейдуть до власності держави, після цього держава може визначатися, що з ними робити. Україна або буде отримувати прибуток від підприємства, яке працює, або вона його виставить на приватизацію, або запропонує його до оренди тощо», — сказала депутатка.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!