СБУ "розкололи" російського військового, який розстріляв цивільного у Бучі


Служба безпеки продовжує комплексні заходи з викриття і документування воєнних злочинів, вчинених окупаційними угрупованнями рф. У результаті слідчих дій викрито ще одного російського військового на вбивстві мирного жителя Київщини під час тимчасової окупації регіону.

На початку березня цього року він спільно з іншими військовослужбовцями зс рф з автомата розстріляв легковий автомобіль на трасі поблизу селища Здвижівка Бучанського району. В результаті обстрілу водій авто загинув на місці, інформує Служба безпеки України.

Щоб приховати злочин, рашист спільно зі співслужбовцями закопали тіло вбитого у лісі.

У вересні зловмисник був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку.

Співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали інформацію про місцезнаходження загиблого. Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу.

Встановлено, що вбивцею є контрактник одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії зс рф. За даними слідства, у 2019 році він брав активну участь у бойових діях на території Сирії.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну зловмисник входив до складу окупаційного угруповання, яке намагалось захопити Київщину.

Крім того, у ході досудового розслідування співробітники СБУ отримали додаткову інформацію про численні злочини учасників цього підрозділу рф. Серед зібраних матеріалів – факти ворожих обстрілів по житлових будинках місцевих жителів, їх пограбування та вбивств.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили полоненому окупанту про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Триває системна робота щодо збору доказової бази і притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Заходи з викриття злочину проводили співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки спільно з Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Нацполіціїї за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!