Прикарпатських старшокласників запрошують на конкурс веснянок та гаївок


10 травня об 11 годині в Університеті Короля Данила відбудеться конкурс веснянок та гаївок «Великодній Fest». Мета заходу – відтворення та збереження автентичних українських традицій.

«Декілька років поспіль ми проводимо фестиваль «Битва вертепів» і бачимо, наскільки він став популярним серед школярів. До нас приїжджають учні з різних регіонів України і привозять не лише вертепні дійства, але й старовинні різдвяні обряди, які збереглися лише в  певному населеному пункті. Власне, таким чином виникла ідея започаткувати ще один фестиваль, присвячений Великоднім святам. Ми хочемо, аби учні дослідили тему виконання веснянок та гаївок, аби розпитали у своїх дідусів та бабусь, як вони колись відзначали Великдень і аби призабуті традиції відродилися і стали знову популярними серед молоді», – розповідає ректор Мирослав Луцький.

Фестиваль-конкурс «Великодній Fest» присвячений світлому святу Воскресіння Христового – Великодню. 

Учасниками конкурсу можуть стати учні 7-11 класів закладів загальної середньої освіти. Колектив має представити програму (до 10 хв) з обов’язковим виконанням великодньої веснянки чи гаївки. Попередня реаєстрація триватиме до 1 травня.

Компетентне журі обиратиме переможців, визначивши, хто посяде 3, 2, 1 місце. Переможці отримають чудові подарунки від організаторів та спонсорів фестивалю.

Реєстрація триває до 1 травня - https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeOLc361e0tEy.../viewform

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!