За час повномасштабної війни волонтери доставили гуманітарну допомогу 80 000 тваринам


З початку повномасштабного вторгнення близько 158 000 тварин в Україні стали його заручниками: без корму, ветпрепаратів та належного догляду. Українські волонтери та активісти створили організацію UPAW, щоб допомагати тваринам з регіонів, що розташовані близько чи на лінії фронту, деокупованих територій.

За пів року роботи UPAW доставила 842 тонни гуманітарної допомоги для тварин, нагодувала 80 000 котів та собак, а ще втілила низку важливих проєктів.

“Коли почалася повномасштабна війна, ми зрозуміли, що окрім бойових дій, нас чекає гуманітарна криза. І найважче буде тим, які не зможуть захистити самі себе, тваринам. Ми побачили, що є величезна кількість потребуючих, які чекають на допомогу, тож ми не могли довго бути бездіяльними, зібрали однодумців та заснували організацію. UPAW має чотири вектори діяльності: освітні, інфраструктурні, законотворчі проєкти, а також кризовий менеджмент, який зараз є найбільш актуальним та затребуваним. "Зараз ми активно працюємо над проєктом «Хвостаті заручники війни» – допомагаємо найбільш вразливим жертвам війни: безпритульним тваринам, чотирилапим з притулків, тваринам, які лишились без господарів з різних причин, — розповідає співзасновниця UPAW Оксана Кошак. В умовах війни треба дуже швидко приймати рішення. Після радісної новини про звільнення територій на Харківщині, ми відправили туди 20 тонн допомоги, оскільки розуміли, що на нас там чекають». 

З березня організація отримала понад чотири з половиною тисячі звернень із проханням про допомогу та вже виконала 47% від усіх заявок. 842 тонни гуманітарної допомоги, включаючи корми, ветпрепарати та інші життєво необхідні засоби команда UPAW доставила в регіони, близькі до бойових дій, тимчасово окуповані, звільнені ЗСУ, а також ті області, куди евакуювали багатьох тварин. Загалом за пів року роботи організації вдалося нагодувати 80 000 котів та собак. UPAW отримали 10 533 упаковки ветеринарних препаратів. 73% від загальної кількості вже розподілено по клініках. 

Команда UPAW здійснила 148 доставок в обласні центри, а далі також у менші міста та села та подолала 140 754 кілометри Україною, а це дорівнює майже трьом окружностям Землі! Окрім збору та доставок гуманітарних вантажів, організація забезпечила кампанії з безкоштовної стерилізації тварин та простерилізувала 162 хвостатих. Також було проведено 2 фандрейзингові кампанії: для кінного клубу Ей-Ді, щоб забезпечити коней питною водою, та на авто для притулку «Шанс» в Запоріжжі.

«Ми маємо багато планів на майбутнє, ідей та енергії, щоб допомагати чотирилапим, а також змінювати ситуацію в Україні щодо ветеринарної освіти, опіки над тваринами, гуманного ставлення до них, яке було б закріплене законом. А зараз, коли війна в активній фазі, мусимо і дуже хочемо рухатися вперед ще масштабніше, ще швидше, щоб врятувати хвостатих, які потребують харчування, ветпрепаратів та інших життєвонеобхідних речей. Ми вдячні кожному, хто  підтримує нас та чотирилапих. Закликаємо усіх небайдужих приєднуватися й допомагати UPAW, щоб ми змогли допомогти ще більшій кількості хвостатих заручників війни», — каже співзасновниця UPAW Ольга Кирилович

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!