В Бурштині вирішили давати по 5 тисяч допомоги породіллям


Нещодавно, Бурштинська міська рада прийняла рішення, про виділення грошової допомоги 5000 гривень, кожній жінці ,що народжує в Бурштинській центральній міській лікарні в 2024 році.

Дані кошти отримає кожна породілля, незалежно від місця реєстрації, вони зарахуються на карту для виплат і можуть бути використані на будь-які потреби дитини та матері.

Крім того, в пологовому відділенні видаються електронні медичні висновки про народження, що набагато полегшує реєстрацію новонародженого. В ЦНАПІ жінка може замовити комплексну послугу єМалятко, а саме основні послуги це:

- свідоцтво про народження,

- ідентифікаційний код,

- УНЗР,

- визначення походження дитини,

- надання громадянства України,

- реєстрація в базі пацієнтів.

Та додатково:

- зареєструвати місце проживання,

- подати на допомогу при народженні (41280грн: 10320 грн одноразово + 860 щомісячно),

- допомога багатодітним (третій і наступній дитині 2100 грн до 6-ти років)

- виплата грошової допомоги за "Пакунок малюка"( 7689 грн).

Крім того в пологовому відділенні вручаються маленькі подарунки новонародженим: підгузники, конвертики, бутилочки, тощо...

"Нещодавно відділення оновилось. Створені комфортні безкоштовні сімейні палати, де жінка може перебувати з дитиною і з кимось із членів сім'ї. Також покращилась матеріально-технічна база відділення. Наявний цілодобовий акушерсько-гінекологічний та неонатальний пост. Наявні необхідні медикаменти та розхідні матеріали для екстреної допомоги жінці та новонародженому. Закуплено нову лампу фототерапії, яка дуже ефективна в лікуванні жовтяниці. Новий кардіотокограф, що забезпечує моніторинг серцебиття плода під час вагітності та весь період пологів. Покращилось харчування пацієнтів",- кажуть в Бурштинській центральній міській лікарні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!