В Угринові нечистоти з колектора забруднили потічок, який впадає у Бистрицю-Солотвинську


У селі Угринів нечистоти з колектора забруднили місцевий потічок, який впадає у Бистрицю-Солотвинську. Окрім того, русло дуже засмічене.

Наразі голову громади зобов'язали почистити сміття. А у поліцію скерували матеріали, аби ті знайшли винних у забрудненні води. Про це повідомили у Держекоінспекції Карпатського округу.

"В селі Угринів Івано-Франківської області підтверджено факт забруднення води. До Державної екологічної інспекції Карпатського округу поступило звернення щодо витоків невідомих речовин з колектора мережі водовідведення на території Угринівської сільської ради Івано-Франківської області у потічок «Безіменний», що в подальшому забруднює річку Бистриця-Солотвинська. Під час проведення обстеження виявлено також засмічення русла потічка. Голову сільської ради зобов'язано вжити вичерпних заходів до ліквідації виявлених відходів", - зазначається у facebook-дописі екоінспекції.

Працівники екоінспекції відібрали проби стічних вод для проведення лабораторних досліджень, які підтвердили факт забруднення поверхневих вод  амонієм, ХСК та БСК5.

"Для встановлення осіб винних у забруднені поверхневих вод та вжиття заходів реагування, матеріали скеровано до ГУНП в Івано-Франківській області", - додають в екоінспекції.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!