20-ту ювілейну обласну молодіжну патріотичну програму «Чорний Ліс – 2013» на Прикарпатті завершено


Переможців та призерів ХХ–ої ювілейної обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс–2013» нагороджено цінними призами, грамотами та дипломами департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації.
На виконання обласної комплексної Програми «Молодь Прикарпаття (2010-2015 роки)» та з метою формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, шани до героїчної історії краю та народних традицій, військово-патріотичного виховання молодого покоління, засвоєння основ пішохідного туризму та туристичної техніки, військово-прикладних видів спорту, а також популяризації серед української молоді здорового способу життя, проведення пошукової та дослідницької роботи.

 «Програма перебування в наметовому таборі ХХ-ої ювілейної Програми складалася з трьох частин. Науково-теоретичної в рамках якої відбувались вікторини та конкурси ерудитів,  краєзнавства, знавців фольклору. Під час пізнавально-практичної частини діти вивчали  основи пішохідного туризму та орієнтування на місцевості,  відбувались конкурси пісні й строю, стрільби із пневматичної гвинтівки…Творчо-відпочинкова частина – мала на меті дати можливість учасникам виявити творчі здібності, зокрема під час табору проводили конкурс таборової газети,  лісових кухарів, пластики лісу, вечори відпочинку, спортивні змагання. Тож кожен учасник знайшов собі заняття до душі», – наголосив директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Сергій Дерев’янко.

За підсумками проведених конкурсів, вікторин, змагань, а також командних спортивних ігор перемогу здобула команда «Круки» Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Коломийського району, ІІ - місце посіла команда «Грім» Росільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Богородчанського району, ІІІ-місце у команди « Джура» Калуської гімназії.

Переможців та призерів ХХ–ої ювілейної обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс–2013» нагороджено цінними призами, грамотами та дипломами департаменту освіти, науки,  сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації.