ІІІ етап Чемпіонату України з ендуро-кросу відбувся на Прикарпатті


Протягом трьох днів на Прикарпатті проходив ІІІ етап Чемпіонату України із класичного ендуро. На офіційний старт змагань, що відбувся у селі Білі Ослави вийшли 62 спортсмени, з них – троє дівчат. Крім представників з різних областей України в змаганнях брали участь і 12 спортсменів з Росії.

Ендуро як вид спорту є доволі молодий, він є одним із дисциплін мотоспорту, змагання у ньому проходять на різному покритті і по пересіченій місцевості.

Офіційні урочистості з відкриття змагань розпочав сільський голова Микола Щербюк, який подякував односельцям за ентузіазм в організації та підготовки траси для змагань та  побажав спортсменам вдалого виступу і зазначив, що в учасників мають залишитися приємні спогади про село.

Голова Івано-Франківської обласної федерації мотоциклетного спорту Тарас Яворський розповів, що у Білих Ославах одночасно відбувається ІІІ етап Чемпіонату України із класичного ендуро і «Кубок Карпат».

Державний прапор України підняли мотогонщики із Севастополя, а сільський парох, отець Василь УПЦ КП поблагословив у добру путь спортсменів.

 Учасники змагань проїхали символічним живим коридором із кількох сотень людей, основні ж змагання відбувалися в урочищі Дримблюжка, де розкинулося ціле наметове містечко.

Організатори підготували унікальну трасу , були побудовані різноманітні фігури з колод: різної висоти, вздовж і поперек траси, перегорода з автомобільних покришок, траншеї з водою, круті підйоми та спуски тощо.
Перемогу у ІІІ етапі Чемпіонату України із класичного ендуро здобули Івано-Франківці, а «Кубок Карпат» виборола команда з Севастополя.

Вперше в змаганнях брали участь жінки. Спортсменка з Москви посіла перше місце, мотогонщиця з Києва стала другою, а наймолодша учасниця зі Львова, хоч і з технічних причин зійшла з траси проте отримала приз «За волю до перемоги».