Івано-Франківські школи готові до початку навчального року


Комісія з перевірки стану готовності шкіл до початку навчального року закінчила об’їзд міських загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула.

За словами пані Наталії, комісію очолював заступник Івано-Франківського міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес. Також до неї входили представники управління освіти, торгівлі, міської СЕС, пожежної служби.

«Зараз можу з впевненістю сказати, що закладу, який не зможе розпочати роботу 1 вересня - немає. Всі школи, а їх у нас 41, до початку навчального року готові. Цьогоріч завдяки допомозі спонсорів та депутатів міськради нам вдалось провести багато капітальних ремонтів різного характеру», - наголосила Наталія Петрівна.

Пані Микула зауважила, що цього року продовжують тривати програми заміни шкільних парт у молодших класах та реконструкції дахів.

«Зокрема, залишилось замінити дах будівлі вечірньої школи. Також працюємо над програмою енергозбереження. З початку року замінили понад 1600 старих вікон та дверей на металопластикові. А це на тисячу більше, ніж в минулому році. Відновлено роботу басейнів – всі діти 4-х класів з 1 вересня зможуть відвідувати уроки плавання», - повідомила начальник управління.

Крім того, Наталія Петрівна розповіла, що всі івано-франківські другокласники, які з минулого року навчаються за новою державними стандартами, вже повністю забезпечені новими підручниками.

«Для п’ятикласників їх теж завезли, та ще не встигли розвести по школах. А вчителі ще в травні мали можливість ознайомитись з новим навчальним планом та методичними рекомендаціями. Також з даного питання 27 серпня відбудуться засідання класних керівників та вчителів», - наголосила Наталія Микула.