Ліцеїсти з Прикарпаття вирушили до Польщі


В рамках договору про співпрацю та обміну учнями між Прикарпатським військово-спортивним ліцеєм-інтернатом і Спілкою шкіл річкового пароплавства імені Героїв Вестерплятте та на запрошення польської сторони делегація учнів з Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату вирушила до Республіки Польща.

Маршрут Прикарпатських учнів пролягатиме через міста Краків, Ополє, Освенцім та Закопане. Там для дітлахів проведуть екскурсії та ознайомлять з історичним минулим і сьогоденням Польщі, а також прикарпатці оглянуть визначні місця та цікаві культурні об’єкти.

В програмі візиту планується ознайомитися з умовами навчання учнів у навчальних закладах Спілки річкового пароплавства імені Героїв Вестерплятте.

«Наша співпраця триває вже давно і з кожним роком набуває все більшого значення, адже Прикарпатські діти мають змогу навчитися у наших сусідів чомусь новому і втілити це в життя в себе вдома. Сподіваємось, що така співпраця з Польською Республікою буде продуктивною та й надалі лише міцнішатиме», – підкреслив директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Сергій Дерев’янко.

Крім того, під час візиту відбудеться зустріч делегації Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату з віце-консулом українського консульства у місті Кракові.