На Прикарпатті школярка отруїлася алкоголем


У ніч на 12 серпня на приймальний покій Богородчанської центральної районної лікарні бригада швидкої медичної допомоги привезла 15-річну дівчину, в якої медики діагностували… алкогольне отруєння.

Виявилося, що виклик на спецлінію 103 надійшов з кафе в райцентрі, де відпочивала юна пацієнтка. Вона приїхала з Тисменицького району в гості до своєї старшої подруги. Та замовила з такої нагоди столик у кафе. Крім дівчини, в компанії була ще одна неповнолітня та четверо дорослих. Пили горілку, а через якийсь час школярці стало погано прямо за столом. Після надання необхідної медичної допомоги вона почувається задовільно, повідомляє АП.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Богородчанського райвідділу внутрішніх справ склали на всіх дорослих учасників застілля адміністративні протоколи за доведення неповнолітньої до стану алкогольного сп’яніння. 

Тієї ж ночі в дитяче відділення Снятинської центральної районної лікарні доставили дівчинку-підлітка – теж із алкогольним отруєнням. Працівники міліції встановлюють обставини,за яких школярка отруїлася спиртним. 

Варто зауважити, що в лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156-ї, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років. Зокрема, за порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки, дітям задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині…