Освітяни запевняють, що навчальні заклади Івано-Франківська готові до нового навчального року


Освітні заклади науки готові до початку навчального року. Для їх підготовки на 2013-2014 навчальні роки з місцевого бюджету витрачено більше 750 тисяч гривень.

Про це на оперативній нараді в міськвиконкомі розповіла начальник управління освіти і науки виконкому Івано-Франківської міської ради Наталія Микула, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За її словами, цьогоріч в Івано-Франківську діятиме 41 загальноосвітній навчальний заклад, в якому навчатимуться  понад 22 тисячі дітей. Функціонуватимуть 32- дошкільних навчальних заклади для 8 тисяч дітей, та 11 позашкільних закладів розраховані на 10 тисяч дітей.

«В перший клас цьогоріч піде 2,5 тисячі дітей, у 10-х очікуємо 1,5тисячі учнів. Забезпечення підручниками теж достатнє. 1-2 та 5-9 класи забезпечені сто відсотково, а от 3-4 та 11 на 92%», - зазначила Наталя Микула.

Щодо ремонтних робіт, то спеціальна комісія, яка діяла з 5-12 серпня та обстежила всі освітні заклади визнала стан шкіл, як готові до навчального року.

«Проводились як капітальні ремонти, поточні та вибіркові у школах та дошкільних закладах. Зокрема, ремонт в класах, фасадів закладів,спортивних залів, заміна ламп на енергозберігаючі, закупівля комп'ютерів та парт, що регулюються для першокласників. Також провели ремонт водопостачання, водовідведення та систем опалювання. Всі школи крім однієї, в якій ще ведуться роботи мають акти для опалювального сезону», - наголосила освітянка.