Прикарпатські правоохоронці розповіли, які "пригоди" спіткали правосекторівців ще до бійки на Драгобраті


Прокуратур області Владислав Братюк та начальник управління Нацполіції Прикарпаття Віктор Шкутов розповіли про обставини резонансних кримінальних правопорушень у Косівському та Надвірнянському районах, які відбулися 9 січня.

За словами Віктора Шкутова, близько 22.00 до поліції надійшло звернення  щодо вчинення групою осіб у камуфляжній формі хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї поблизу кафе у селі Середній Березів Косівського району.

«Слідча група, яка прибула на місце події, після детального місця події виявила сім гільз калібру 9 міліметрів та пошкоджений автомобіль «Фіат Добло». Завдяки подворовому обходу було встановлено обставини ряду злочинів, які мали місце. - розповів керівник поліції. – Так, п’ятеро осіб нанесли тілесні ушкодження двом громадянам, а потім іще одному мешканцю села, якого пізніше було доставлено до районної лікарні».

Як повідомив правоохоронець, даною групою осіб здійснено і ряд інших злочинів, зокрема незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

У свою чергу, Владислав Братюк розповів про ґрунтовні підстави вважати, що ті ж особи брали участь у резонансних подіях у Закарпатській області. Правоохоронець запевнив, що слідство відбуватиметься об’єктивно і неупереджено.

«Жодних упереджених дій стосовно представників громадських рухів чи політичних партій в області немає і бути не може», - наголосив Братюк.

Нагадаємо, у неділю на курортному Драгобраті сталась сутичка за участі представників Правого сектору. За інформацією ЗМІ, правосекторівці не дійшлизгоди з персоналом турбази “Хата Магната”. У підсумку їх побили місцеві, а потім і затримали правоохоронці. У прокуратурі повідомили, що за фактом бійки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 29 6 (Хуліганство) і частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Натомість у "Правому секторі" події називають провокацією і впевнені, що бійка у "Хаті магната" спалахнула на фоні "побутового сепаратизму" власників турбази.

До теми: У кожного своя правда: З чого розпочався конфлікт на Драгобраті за участі "правосекторівців" з Прикарпаття

Викрадення автівки з водієм у багажнику та ДТП: Фігуранти бійки на Драгобраті встигли подебоширити на Прикарпатті

На Закарпатті затримали "правосекторівця" з Франківщини, що перевозив зброю