Що потрібно зібрати у самостійну поїздку на авто: список необхідних речей


Подорож на автомобілі має безліч незаперечних переваг. Ви не залежите від розкладу літаків, поїздів чи автобусів, а отже, немає ризику запізнитися. Навіть у дорозі ви можете будь-якої миті зупинитися, змінити маршрут і відвідати цікаві місця.

Безперечною перевагою, звичайно, є можливість взяти з собою більше речей, ніж під час поїздки громадським транспортом, а якщо у вас немає власного авто, ви можете орендувати машину у Івано-Франківську на сайті https://bls.ua/ua/orenda-avtomobiliv-v-ivano-frankivsk. Однак вам доведеться провести велику підготовчу роботу. Давайте складемо перелік речей, які потрібно взяти з собою в машину для комфортної експедиції.

Аварійний набір

Також ваш набір для керування. Його можна сприймати як єдине ціле, як окремий елемент або частинами. У комплект входять трикутний попереджувальний знак, аптечка, вогнегасник, трос буксирування і скакалка. Погляньмо на всі предмети.

Необхідні документи

Подорожуючи автомобілем, не забудьте документи, що засвідчують особу, та документи на машину. Це позбавить вас проблем із правоохоронними органами.

У подорожі ви повинні мати в автомобільному бардачку або рукавичному відділенні наступний перелік предметів:

- Паспорт та закордонний паспорт при виїзді за кордон.

- Посвідчення водія та міжнародні права при виїзді з країни.

- Картка реєстрації транспортного засобу, технічний паспорт, поліс ОСАЦВ та страхове свідоцтво.

- Візи необхідні для поїздок до Європи та інших країн, де потрібний дозвіл на в'їзд.

- Сертифікат страхування від нещасних випадків захистить від значних витрат, пов'язаних із хворобою чи іншими неприємними ситуаціями за кордоном.

- Готівка або картка з сумою, необхідною для поїздки.

Гігієна

Для самостійних мандрівників важливо організувати умови для купання, миття рук та інших процедур, і деякі поради мандрівникам.

Щоб не приймати душ під час тривалої поїздки, плануйте свій маршрут у районі основних заправних станцій – на них є така послуга. Ви також можете відвідувати дешеві готелі або столові.

За відсутності мила та води не забувайте використовувати антибактеріальні серветки або спеціальний миючий засіб (бажано в аерозольній формі) для очищення рук.

Щоб не забути будь-які предмети гігієни, добре придбати готовий дорожній набір.

Наступне стане вам у нагоді під час подорожей:

- Дезінфікуючі пігулки для води (якщо у вас закінчилася питна вода), такі як Aquatab, Aquabreeze, Pantocid і т.д.

- Дорожня зубна щітка із ковпачком.

- Промокніть паперові рушники.

- Гоління леза і піна для гоління.

- Пральний порошок для одягу.

- Ватні диски та вушні палички.

- Гель для ванни чи мило.

- Нігтьовий набір.

- Речі жіночої гігієни.

- Рушник.

- Дезодоранти.

- Засіб від комах.

- Крем із уф-фільтром.

- Комбінація.

- Кишенькове дзеркало.

- Декоративна косметика.

Аптечка першої допомоги

У ділову поїздку або відпустку завжди беріть найнеобхідніше. Сюди входять і медичне приладдя. Зміни в їжі або кліматі можуть спричинити порушення травлення або обміну речовин. Прийом ліків, про які ви не знаєте, може бути небезпечним. Незайвим буде запастися ліками та взяти із собою невелику аптечку.

Якщо ви вирушаєте на пляж і засмагаєте, варто взяти із собою засоби від сонячних опіків та сонцезахисний крем із фільтрацією. Це допоможе уникнути опіків першого дня перебування на відкритому сонці.

Список ліків повинен враховувати потреби усієї сім'ї, включаючи дорослих та дітей.

- Ліки від лихоманки та вірусів.

- При порушення обміну речовин.

- Головний біль.

- Протиалергічні препарати.

- Мазь від синців, забій та гематом.

- Протиблювотні препарати.

- Засіб від комах.

- Бинти, вата, ватні тампони та палички.

- Вологі антибактеріальні серветки та спрей для дезінфекції рук.

- Медичні маски.

Вода

Обов'язковий у далеких поїздках. Випийте щось, вимийте руки і залийте воду в бачок склоомивача або розширювальний бачок (якщо рівень рідини, що охолоджує, знизився). Влітку тримайте воду подалі від сонця (її можна тримати у багажнику), а взимку – у теплому приміщенні. І оновлюйте якнайчастіше. Вода у пластикових контейнерах (можливо, у вас немає інших варіантів) псується від тривалого зберігання.

Кейтерінг

Для перших перекусів робіть бутерброди, печіть пироги, варіть яйця. Якщо у вас є сумка, що охолоджує, можливості великі. У нього можна запакувати сир (твердий або плавлений), копчені ковбаси, варене або смажене м'ясо, багато фруктів та овочів. Добре використовувати запаси у вакуумному пакуванні: це значно продовжить термін зберігання.

Візьміть розчинну каву, чайні пакетики, цукор, сіль та жувальну гумку. Звичайно, необхідно мати стратегічний запас продуктів харчування: локшина швидкого приготування та консерви, безумовно, є фаворитами.

Не забудьте про побутову техніку та супутні аксесуари:

- Ніж чи мультитул.

- Виделки та ложки – залежно від кількості пасажирів

- Тарілки – також за кількістю учасників.

- Глибока миска – для приготування салатів.

- Кухоль - якщо в термосі не вистачає кришки.

- Скатертина - для покриття багажних полиць або столів.

- Дошка для нарізання.

Існує дві стратегії харчування, які ви можете використати під час подорожей:

1. Зупинки в кафе та їдалень.

2. Готуйте їжу самостійно.

У другому випадку ви зможете насолоджуватися подорожами та відвідуванням цікавих місць. Якщо ви оберете цей варіант, вам потрібно буде зібрати достатню кількість предметів першої необхідності, зайти до магазинів та витратити час на організацію імпровізованої кухні. Ось список речей, які вам знадобляться на додаток до перерахованих вище.

- Складаний стіл та стільці.

- Гриль, шампур або сковороду.

- Кемпінгова газова плита та балони.

- Чайник чи кастрюля.

- Ківш.

- Вугілля.

- Крупи, цибуля, картопля.

Ви можете спробувати самостійно займатися рибалкою, яка допоможе урізноманітнити ваш раціон та буде цікавою. Тому не забудьте своє рибальське спорядження: вудки, снасті та наживку.

Неможливо перебувати в дорозі, не відчуваючи бажання щось пожувати. Це також відмінний спосіб подолати заколисування і скоротити час. Запасіться всілякими ласощами: горіхами, шоколадом, варенням, льодяниками, печивом та сухариками. Коли ви не можете більше чекати, вони заглушають голод і унеможливлюють зупинитися.

Одяг

Візьміть із собою додаткові речі: пару футболок до пари штанів та шортів. Капелюх, пара вуличного взуття, куртка, толстовка і т.д. Вибирайте зручний одяг, уникайте високих підборів, вечірніх суконь та прикрас. Залиште місце у валізі для покупок.

- Декілька змін нижньої білизни.

- Головні убори в залежності від сезону.

- Вуличне взуття та домашні капці. Не беріть нову пару взуття, яку ви ще не одягали, вона натиратиме ноги. Коли холодно, важливо, щоб взуття не промокало, тому обробіть його спеціальним засобом.

- Купальники або плавки для пляжу, басейну чи сауни

Техніка

Перед поїздкою перевірте та зарядіть усі пристрої та очистіть пам'ять. Не забудьте взяти зарядний пристрій, запасні батареї, акумулятори та адаптери.

-  Мобільний телефон. Складіть вигідний тарифний план на час подорожі.

- Фотоапарат/відеокамера з карткою пам'яті

- Ноутбук, планшет (якщо вам потрібен).

- Якщо ви подорожуєте на автомобілі, візьміть із собою навігатор із завантаженою карткою. Замість нього можна використовувати планшет чи смартфон.

- Фен (якщо в готелі його немає, а ви ним користуєтеся)

Як оптимізувати місце у валізі?

Тому все, що вам потрібно, вже готове до роботи. Все, що вам потрібно зробити, це запакувати речі. Ось кілька порад, як швидко і компактно скласти речі, щоб ваша валіза помістилася в одному місці.

- Замість того, щоб складати одяг, краще згорнути його в рулон. Це дозволить заощадити місце.

- Упакуйте взуття у спеціальні пакети. Ваше улюблене взуття не зіпсується та не забруднить одяг.

- Покладіть креми, зубну пасту та рідкі засоби в окремі косметички або пакети Ziploc. Якщо упаковка зіпсується і рідина витече, ваші речі залишаться чистими.

- Покладіть тендітні предмети всередину, і ви зберете все разом.

- Покладіть речі, які можуть терміново знадобитися, у бічні кишені.

- Легкі речі кладіть зверху, взуття – знизу, а проміжки між речами заповнюйте дрібнішими предметами.

Тепер ви готові до відпочинку. Приємної подорожі!