З початку року інвестування прямих іноземних інвестицій в Івано-Франківську становить 221,8 мільйонів гривень


29 серпня на черговому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради було заслухано питання про стан інвестиційної діяльності у місті Івано-Франківську за І півріччя 2013 року.

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик доповів, що обсяг внесених з початку інвестування прямих іноземних інвестицій на 1 липня 2013 року становив 221,8 млн. дол. (33,0% загально обласного показника) і у розрахунку на одну особу населення склав 924,6 долара (по області – 487,9 дол.). За 6 місяців 2013 року в економіку міста інвестовано 34,7 млн. доларів США.

Найбільше інвестицій зосереджено в промисловості (78,1 %), у підприємствах будівельної діяльності (7,9 %), в торгівлі (5,8%) тощо. Інвесторами виступили 47 країни світу, які вклали свої інвестиції у 202 підприємства міста.

Завдяки залученню інвестицій в промисловість постійно зростають обсяги реалізації промисловими підприємствами міста. Так, за І півріччя 2013 року реалізовано продукції на суму 1978,0 млн. грн. у відпускних цінах, що складає 112,4% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Найбільші інвестиції спрямовані в переробну галузь і збільшення реалізації за І півріччя 2013 року спостерігається на підприємствах переробної галузі (на 26%).

Також залучення інвестицій відіграє важливу роль у створенні нових робочих місць. Протягом січня-червня 2013 року за рахунок всіх джерел фінансування введено в дію 3936 робочих місць. Нові робочі місця створювалися, зокрема, на підприємствах з іноземними інвестиціями ТОВ «Тайко Електонікс Юкрейн Лімітед», ТОВ «Електролюкс Україна» , ДП ВО «Карпати».

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик відзначив, що розмір середньої заробітної плати на підприємствах з іноземними інвестиціями є вищим, ніж в цілому по місту. В місті активно ведеться робота в напрямку супроводу та сприяння реалізації нових важливих інвестиційних проектів. З повною інформацією про стан інвестиційної діяльності у І півріччі 2013 року у м. Івано-Франківську можна ознайомитись на сайті міста в розділі Економіка та інвестиції Інвестиції та інновації Інвестиційний клімат.