За порушення законодавства івано-франківський підприємець заплатить близько трьох тисяч гривень


Таку суму доведеться сплатити «горе-підприємцю» за наслідками перевірки з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення розрахункових операцій, наявності ліцензій і патентів.

Під час перевірки дотримання законодавства при здійсненні розрахункових операцій, підприємця, який здійснював діяльність у торговому закладі, виявлено численні порушення.  Продаж товарів проводився без використання книги обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок, тому на місці торгівлі виявлено необліковані готівкові кошти, підприємницька діяльність у проводилася без придбання відповідного торгового патенту. Крім того, продаж алкогольних напоїв здійснювався без придбання відповідної ліцензії та ще й поблизу школи та дошкільного навчального закладу.

Відповідно до ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії тягне за собою накладення штрафу від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.