8 способів уникнути заборгованості за кредитною карткою


Будь-хто, хто має кредитну карту, має ризик багато заборгувати по ній. Звісно ж, ви не хочете використати увесь кредитний ліміт, бо потім його буде дуже важко погасити.

 Тож скористайтеся наступними порадами, щоб уникнути заборгованості за вашими кредитками, пише сайт Цікаво знати.

  1. Створіть свій особистий резервний фонд

Багато людей рано чи пізно використовують кредитні гроші, тому що в них не було коштів для капітального ремонту свого автомобіля або для медичних витрат, або ще для чогось важливого. Вони були змушені скористатися кредитом. Резервний грошовий фонд допоможе вам уникнути такої заборгованості.

  1. Купуйте тільки те, що можете собі дозволити

Уникайте спокуси використовувати кредитну карту для покупки речей, яких ви не можете собі дозволити. Ви зможете убезпечити себе від заборгованості за карткою, купуючи тільки те, за що ви маєте змогу розплатитися готівкою. Якщо ви зараз не можете оплатити якусь річ наявними коштами, у вас може не бути змоги погасити цей кредит у майбутньому.

  1. Не пропускайте регулярні платежі за карткою

Якщо ви все ж скористалися кредитною карткою, і не маєте змоги у поточному місяці погасити всю суму заборгованості, ні в якому разі не пропускайте обов’язковий платіж. Вам все одно доведеться платити відсотки за користування кредитом, але якщо ви не будете виконувати ці платежі, ви додатково заплатите штрафні санкції і можете зіпсувати свою кредитну історію. Крім того, банк може підвищити розмір річної ставки і встановити додаткову комісію.

  1. Не виходьте за пільговий період

Оплачуйте вашу заборгованість повністю у пільговий період. Якщо ви хочете уникнути заборгованості за кредитною картою, гасіть її баланс кожного місяця. Таким чином, вам можна буде не турбуватися про борг. Вам ніколи не доведеться думати про те, чи зможете ви оплатити мінімальний внесок, тому що ваші борги завжди будуть сплачені повністю.

  1. Уникайте отримання готівки

Зняття готівки з карти є одним із найгірших способів використання вашої кредитки. Якщо вам потрібно отримати готівку з картки, значить трапилося щось не те з вашими фінансами. Грошовий аванс зазвичай є однією з ранніх стадій заборгованості. Працюйте над поправкою свого бюджету, створіть резервний фонд, і вам не доведеться знімати готівку. 

  1. Не позичайте нікому своєї кредитки

Коли хтось інший використовує вашу кредитку, ви маєте контролювати  витрати цієї людини. Навіть якщо вона сказала, що оплатить ваш картковий рахунок, ви несете повну відповідальність за витрати, які вона зробила. Якщо банк не видає цій людині кредитну карту, то чому це мусите робити ви?

  1. Розберіться в умовах надання кредитних грошей

Читайте уважно договір вашої кредитної карти і будьте впевнені, що ви правильно зрозуміли всі пункти. Розуміння всіх особливостей вашої карти може допомогти вам уникнути  заборгованості, тому що ви знатимете, як правильно треба нею користуватися.

  1. Обмежте кількість ваших кредитних карт

Чим більше кредиток ви маєте, тим більші борги ви можете отримати. Ви можете добре себе контролювати, але краще не спокушати себе великими сумами доступних вам кредитних коштів. Скоротіть кількість кредитних карт у вашому гаманці, щоб уникнути заборгованостей.