Активісти з Косівщини мітингують біля стін Міністерства екології


Біля Міністерства екології активісти з Косівщини вимагають звільнити директора НПП "Гуцульщина" та провести чесний конкурс.

Про це у соцмережі Facebook повідомив журналіст Євген Гапич.

Нагадаємо, що сьогодні відбудеться конкурс з призначення керівника національного парку "Гуцульщина".

Нагадаємо, На початку травня із робочоим візитом Прикарпаття відвідав міністр екології Остап Семерак. Його візит був пов'язаний з скандально відомим директором Національного природного парку "Гуцульщина" Василем Пророчуком. Як відомо, Пророчук перебував на посаді 14 років. Громада і активісти неодноразово звинувачували його у масових незаконних рубках лісу на заповідній території та перетворенні парку на "сімейне підприємство". Наприкінці березня у Пророчука закічився контракт, тож громадськість сподівалась, що його таки знімуть з посади. Втім незабаром стало відомо, що у Мінекології хочуть перепризначити Василя Пророчука на посаду без відкритого конкурсу, мотивуючи це його професійністю.

Під час візиту на Прикарпаття міністр був шокований вирубкою лісів у НПП "Гуцульщина", там же на місці заявив, що дав  доручення негайно звільнити начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака. Таку заяву того ж дня оприлюднили на сайті Міністерства

До теми:  Елітні вирубки: як НПП "Гуцульщина" забезпечує дровами косівських суддів

У вантажівці й по бездоріжжю: Як міністр екології вирубку лісів на Гуцульщині інспектував

Захисники лісу блокували авто міністра на Прикарпатті

Міністр збрехав? Очільник прикарпатської екоінспекції досі на посаді

Екс-депутат облради Юрій Романюк зводить будинок у НПП «Гуцульщина»

Територію НПП «Гуцульщина» не тільки вирубують, а й забудовують