Через борги початок опалювального сезону на Прикарпатті може зірватись


Сьогодні на колегії ОДА розглянули стан підготовки теплових господарств для успішного проходження осінньо-зимового періоду 2016/17 року.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрія Басараба, підприємства області уже виконали план заходів щодо підготовки до зими на 95,9% .

"95% будинків вже підготовлені до осінньо-зимового періоду. Також комунальники підготували суміші для посипання доріг і тротуарів, та снігоприбиральну техніку. Варто зауважити, що підприємства завжди встигають підготуватись, проте опалювальний сезон стартує з запізненням через різні проблеми", - зауважив чиновник.

Перш за все, за словами посадовця, це стосується підписання договорів на постачання і заборгованостей бюджетних закладів.

"Зокрема зараз заборгованість бюджетних установ становить 18,2 млн.грн. Другою проблемою є різниця в тарифах, яка складає 31 млн.грн., з яких 20 млн. за цей рік. Плюс варто зважати на нараховану пеню. Загалом виходить 189 млн. грн. боргу. Без вирішення цих питань, діяльність підприємств теплоенергетики залишається під питанням", - зауважив Юрій Басараб.