Подробиці вбивства активіста "Правого Сектору" на Прикарпатті


Сьогодні в село Верхній Вербіж, Коломийського району на Івано-Франківщині, привезли тіло 21-річного Василя Ланового.

Хлопця з мисливської зброї застрелив побратим із осередку "Правий Сектор".

"Село шоковане. Хлопець був дуже спокійний, добрий, щирий. У нас закінчив школу. Роботи як такої не мав. По людях заробляв тимчасовими роботами. Коло хати виконував всю чоловічу роботу, тримав двір у чистоті. Він був єдиним чоловіком на господарці", - розповідає сільський голова Верхнього Вербіжа Віктор Андрійчук ,пише gazeta.ua.

Василь Лановий був єдиним сином у своєї матері. Після подій на Майдані записався у організацію "Правий Сектор" в Коломиї. Був активістом. Останнім часом багато допомагав як волонтер бійцям в АТО. Сам не служив.

У суботу близько 16 години до відділу поліції надійшло повідомлення, що Василя Ланового застрелили, в центрі Коломиї, недалеко відділення "Укрпошти" на вулиці Драгоманова. Хлопець отримав вогнепальне поранення в голову та помер на місці. Як виявилося, стріляв в активіста побратим із осередку - 40-річний мешканець Снятівщини. 

"Під час занять з вивчення матеріальної частини зброї, трагічно загинув керівник Коломийського районного осередку "Правого сектору" Василь Лановий (друг Темний). В кращий світ пішов вірний, щирий побратим і дієвий патріот. Людина, яка завжди своєю присутністю облагороджувала світ", - кажуть у спільноті Івано-Франківського обласного осередку "Правий Сектор".

Інтернетом ширяться чутки, наче підозрюваний був в неприязних стосунках із вбитим і часто з ним конфліктував. Проте цю інформацію спростовує мати Василя.

"Я не вірю, що цей чоловік навмисне хотів застрелити мою дитину. Він дружив з сином. Часто приїздив до нас додому. Постійно обнімав мене, поважав. З Василем дружили. Був спокійним, тихим хлопцем, як і мій. То тільки якась прикра випадковість могла статися", - каже Марія Ланова.

Наразі поліція з'ясовує всі обставини загибелі молодого хлопця. Як і те, чому у білий день активісти "Правого Сектора" були зі зброєю в центрі міста. Підозрюваний поки під вартою в СІЗО, йому оберуть міру запобіжного заходу. 

Василя Ланового ж похоронять завтра об 11 годині, в рідному селі.