Щоб проїзд подешевшав, франківцям потрібно прийти на громадські обговорення


Перший заступник міського голови Микола Вітенко відповів на електронну петицію щодо здешевлення проїзду у франківських маршрутках.

Як відомо, петиція  про "зміну ціну проїзду у громадському транспорті Івано-Франківська з 4 грн. на 3 грн." всього за кілька днів набрала необхідну пдтримку для розгляду владою. Та навіть після 250 голосів, франківці продовжували підписувати петицію.

Тож, у відповіді на петицію чиновники зазначають, що діючий тариф на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування затверджено рішенням виконавчого комітету у квітні.

"Оскільки з часу затвердження тарифу відбулося зниження вартості пально-мастильних матеріалів, зокрема вартість дизпалива знизилася на 55%, Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку підготовлено проект рішення виконавчого комітету «Про проведення коригування тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», яким передбачається встановлення вартості проїзду у розмірі 3,50 грн. Даний проект рішення буде внесено на громадське обговорення, яке відбудеться 11.12.2015 року о 14:00 год. в приміщенні виконавчого комітету міської ради (вул. Грушевського, 21, каб.311. Підтримана мешканцями петиція про зміну ціни проїзду в громадському транспорті Івано-Франківська з 4 до 3 грн. буде озвучена на громадських слуханнях та врахована при прийнятті рішення про встановлення тарифу", - наголошують у МВК.

А підписана відповідь першим заступником міського голови Миколою Вітенком.

До теми: Маршрутки – перезавантаження. Повний перелік нових пасажирських маршрутів Івано-Франківська і роз’яснення