Суд залишив поліцейського-наркобарона під вартою


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді повинно було відбутися попереднє судове засідання у справі обвинуваченого у кришуванні наркобізнесу колишнього поліцейського Олександра Кочкіна.

Адвокат підозрюваного  на початку засідання клопотала про перенесення судового засідання, оскільки вона не може бути присутня через стан здоров'я. Також не розглядати справу без адвоката просив і сам Кочкін, інформує кореспонеднт Бліц-Інфо

Оскільки представник прокуратури не був проти відкладення розгляду, попереднє засідання перенесли на 2 лютого. Проте, оскільки 9 грудня завершується термін запобіжного заходу для Кочкіна, представник прокуратури просив суд розглянути питання про продовження отримання під вартою. Підозрюваний погодився щоб це питання розглянули без присутності його адвоката.

Після повернення з нарадчої кімнати суддя продовжила запобіжний захід на 60 днів. Тож Кочкін продовжить перебування під вартою до 5 лютого 2017 року.

Нагадаємо, у травні в Івано-Франківську затримали двох правоохоронців, що виконували свої обов’язки навпаки – замість продіяти наркозлочинам сприяли їм. У їхніх кабінетах було вилучено значну суму готівки та велику партію наркотиків.

У поліції тоді повідомили, що начальник відділу територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олександр Кочкін та його заступник замінювали наркотики, що проходили як речові докази на фальшиві, аби провертати власні оборудки та допомагали наркоділкам уникнути відповідальності. Тоді було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України. 

Та вже 30 вересня прокуратура передала справу до суду. Обвинувачені визнали свою вину, тож з ними уклали угоду про визнання винуватості. У жовтні заступнику Кочкіна Крутому суд присудив рік за гратами, які фактично він вже відсидів, оскільки перебував у СІЗО з травня.

До теми: СБУ оприлюднила відео із затримання корумпованих поліцейських

Сприяння замість протидії. Про наркобізнес прикарпатських поліціянтів з 15-річним стажем роботи розповіли у СБУ

Суд у справі "борця з наркозлочинністю" Олександра Кочкіна пересли, бо він захворів