В Івано-Франківську та області - карантин!


Сьогодні, 19 січня, міський голова Івано-Франківська підписав розпорядження «Про запровадження організаційних та обмежувальних заходів щодо захворювання на грип та ГРВІ».

Рішення прийняли у зв’язку з ростом показників захворюваності на грип та ГРВІ в Івано-Франківську та з огляду на ситуацію, що склалася загалом в Україні.

Відповідно до розпорядження, канікули в загальноосвітніх школах, ліцеях, гімназіях, позашкільних навчальних закладах продовжать до 1 лютого. Крім того, на час дії обмежувальних заходів скоротять масові дійства у місті.

«Нам важливо попередити епідемію, аби не допустити її сумних наслідків», - прокоментував ситуацію Руслан Марцінків на оперативній нараді.

Слід зазначити, таке ж розпорядження підписав очільник ОДА Олег Гончарук. У документі йдеться про ряд першочергових заходів задля недопущення погіршення епідемічної ситуації на теренах Прикарпаття.

Відповідно до розпорядження, голови райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення повинні забезпечити проведення постійного моніторингу стану захворюваності, рекомендувати продовжити канікули у загальноосвітніх та позашкільних і призупинити навчально-виховний процес у дошкільних навчальних закладах до 1 лютого, оприлюднити відповідну інформацію в засобах масової інформації, а також забезпечити заклади охорони здоров’я медикаментами, засобами індивідуального захисту тощо.

Також департаменту освіти і науки облдержадміністрації доручено клопотати перед органами місцевого самоврядування про запровадження додаткових канікул для школярів, призупинення навчально-виховного процесу в дошкільних та позашкільних закладах, за необхідності – про призупинення навчально-виховного процесу й у вищих навчальних закладах.