Вбивство болгарської студентки: Свідок розповіла про події того вечора


Сьогодні, 25 червня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд засідання у справі студента з Туркменістану Ельдара Астанова.

Справу розглядає колегія суддів - Руденко, Зеленко, Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Боровик, захисник підозрюваного Кучкуда, перекладач та один із п'яти свідків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з залу суду.

Сьогодні суд заслухав свідчення Оксани Кіфяк. Жінка розповіла, що коли приїжджала на сесію то була сусідкою Астанова. Водночас вбиту вона бачила всього декілька разів. Вона зауважила, що останнім часом перебувала у дружніх стосунках з Ельдаром.

За її словами, у травні минулого року коли приїхала на сесію вона чула крики та конфлікт у кімнаті Астанова. Це було у середу з 21 до 23 години.

«Подзвонила Ельдару, але він мене переконав, що все добре. То було близько 10 години вечора. Чула якийсь жіночий голос і Ельдара. У кімнату я не заходила, але зайшов мій співмешканець Ібрагім. Коли вийшов, то сказав що все добре», – зазначила свідок.

Вона додала, що через деякий час з-за дверей було чути два чоловічі голоси.

Водночас Астанов просив суд надати йому кваліфікованого перекладача, який би дослівно перекладав йому українську. Мовляв, він практично нічого не розуміє зі свідчень.

Оскільки інші свідки не з'явились на засідання суд перенесли на 14.30 годину 20 серпня. Також Руденко запропонував продовжити запобіжний захід, оскільки судді йдуть у відпустку.

Прокурор традиційно клопотав продовжити запобіжний захід- отримання під вартою. Водночас захисниця Астанова просила змінити запобіжний захід на домашній арешт, адже Астанов має постійне місце проживання у Франківську, і документи за якими б він міг виїхати за кордон у нього забрали. Астанов додав, що у суді панує безпрєдєл і совдепія та також просив домашній арешт.

Повернувшись з нарадчої кімнати суд продовжив запобіжний захід на 60 днів.

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.

До теми: Вбивство болгарської студентки: Свідок розповіла про події того вечора

Підозрюваний у вбивстві туркмен у всіх своїх бідах звинувачує журналістів

Засідання відклали через неявку перекладачів.

Ще один адвокат відмовився захищати вбивцю болгарської студентки

Підозрюваний у вбивстві болгарської студентки відмовився свідчити