Іванофранківка Тетяна Гусєва розповіла, як стала водійкою тролейбуса


Водійка тролейбуса Тетяна Гусєва працює на КП «Електроавтотранс» з 2012 року. Починала з кондуктора, працювала кілька років, а потім вивчилася на водія.

Як іванофранківка стала водійкою та нюанси роботи розповіли на сторінці КП "Електроавтотранс" ІФ.

«Прав я не мала ніколи. Але працювала з водієм і спостерігала, на все звертала увагу. А як тільки з’явилися курси, щоб вчитися на водія, то одразу записалася», - ділиться Тетяна.

Пів року тривало навчання. Була і теорія, і практика. Вчили, каже, будову тролейбуса: пневматику, електрику, механіку, також – охорону і безпеку праці, посадову інструкцію водія, Правила дорожнього руху і їзду.

«Їздити важко було, - пригадує водійка. - Була думка кинути, плакала. Але я мала гарну групу підтримки в одногрупниках. Пересилила себе, дала собі настанову, шо вийде і вийшло».

Страшно було, коли сама поїхала вперше. Хвилювалася чи вийде. Каже, з інструктором їдеш, як пташеня у гнізді, а коли лишилася без нього, то відчула інший рівень відповідальності.

Виїжджала з трепетом, як 1 вересня першокласник приходить до школи.

«Інструктор тоді мені сказав: ти собі кажи, шо я зараз зайду. Бо він мене не раз лишав на зупинці «Космос» і я через вокзал, і це кільце, їхала сама. Я ставала ще уважнішою тоді, бо розуміла, що не можу його підвезти, та й себе, зрештою», - пригадує Тетяна.

Тепер, каже, страху нема. І акцентує, що страх у водія – це небезпека для пасажира. Відтак вона має відчуватися максимально впевненою за кермом. Зрештою, пильнувати є за чим. Перш за все це три дзеркала. Одне в салоні, друге – ліве, третє – праве. Відволікатися, нема як.

«Праве – щоб, не дай Боже, не вдарити людину на зупинці. А ліве – ти виїжджаєш і слід дивитися, щоб тебе ніхто не підрізав, бо всяке може бути, а центральне дзеркало – це посадка пасажирів, теж треба дивитися. Робота відповідальна, бо секунда неуваги і може бути всяке», - додає водійка.

Пригадує, що попередня робота – кондуктора на початках теж допомагала. Адже лише в час-пік з водіями, в той час, були кондуктори. А в середині дня вони залишалися. Втім, це було не страшно, бо давати квитки і рахувати здачу Тетяна вміла дуже швидко.

На зображенні може бути: 1 особа та стоїть

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!