На Прикарпатті 144 км доріг місцевого значення передадуть на баланс САД


144 кілометри доріг загального користування місцевого значення передадуть на баланс Служби автодоріг в Івано-Франківській області

Про це сьогодні під час конференції асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття», яка відбулася у Лисецькій територіальній громаді, повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Зазначимо, що питання ремонту та утримання доріг загального користування місцевого значення залишається одним із найактуальнішим для територіальних громад області, позаяк більшість із них не ремонтувалися упродовж трьох десятиліть.

«Сьогодні на Прикарпатті активно проводиться ремонт доріг державного значення. Значна їх частини уже відновлена, зокрема, якісними автомагістралями Івано-Франківщина сполучена із сусідніми областями, встановлено нове дорожнє покриття на автошляхах, що ведуть до туристичних «магнітів», - розповіла Світлана Онищук. – Однак для ремонту доріг місцевого значення наявного в обласному бюджеті фінансового ресурсу не вистачає. Тому, щоб відремонтувати такі дороги, ми працюємо над питанням передачі їх частини, а саме 144 кілометри, на баланс Служби автомобільних доріг в області».

Наразі триває робота щодо зміни балансоутримувача автошляхів, також розглядається питання щодо інших можливих шляхів фінансування ремонтних робіт на місцевих дорогах.

Голова ОДА також повідомила, що наступного року територіальні громади самі визначатимуть перелік найпроблемніших автодорожніх ділянок, які потребують першочергового ремонту. Відповідно до наданих пропозицій та узгодження здійснюватиметься розподіл коштів для ремонту доріг.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо повідомляв, що у Франківську дві вулиці передадуть на баланс Укравтодору

До теми: Тепер "Велике будівництво". Новий міст на Пасічну обіцяють здати наступного року

Мінінфраструктури підтримало ініціативу передати частину доріг області на баланс САД

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!