У понеділок в Долині, Коломиї, Франківську та Яремче зафіксували чергові температурні рекорди


У понеділок, 15 квітня, на кількох метеостанціях Івано-Франківської області спостерігалися рекордні показники температур повітря.

Так, у цей день в Коломиї, Яремче та на метеостанції Пожежевській максимальні температури повітря перевищили рекордні значення для цього дня і становили: Коломия +27,6⁰С; Яремче +25,8⁰С; Пожежевська +16,4⁰С. Попередні рекордні значення спостерігалися у 2018. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

Також в Івано-Франківську, Коломиї, Яремче та на метеостанції Пожежевській середньодобові температури повітря були вищими від норми на 8,3-10,9⁰С та перевищили рекордні показники для цих днів і становили: Івано-Франківськ +16,5⁰С; Коломия +17,3⁰С; Яремче +17,7⁰С; Пожежевська +11,9⁰С.

А мінімальні температури повітря в Івано-Франківську та Долині були вищими від  рекордних показників та становили: Івано-Франківськ +10,4⁰С; Долина +11,4⁰С.

Нагадаємо, що з початку року в Івано-Франківській області зафіксували вже понад 40 температурних рекордів. Втім, як запевняють фахівці, це не аномалія, а тенденції глобального потепління.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!