Прикарпатські дітлахи оздоровлюються в Скадовську


«Гагарінці – сьогодні, гагарінці – завжди», - таке гасло впадає у вічі при вході на територію дитячого оздоровчого закладу імені Ю. Гагаріна, що розташований на березі Джарилгацької затоки у місті Скадовськ Херсонської області. У цьому дитячому закладі покращують здоров’я, приймаючи сонячні, морські та насичені йодом повітряні ванни понад 160 дітей з писанкового Прикарпаття.

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича департаментом освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту організовано повноцінне оздоровлення на березі Чорного моря дітей-сиріт та дітей з багатодітних сімей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів та переможців різноманітних спортивних змагань та конкурсів, олімпіад та турнірів.

Протягом 21 дня оздоровчої зміни юні прикарпатці мають змогу відпочити, набратися сил та енергії, пізнати історію таврійської землі, відвідати місцевий аквапарк, побувати на екскурсії та помилуватися чудовою природною архітектонікою Асканії, пройтися пісками найбільшої у Європі пустелі – Олешківської, де відчувається відлуння козацької слави, стати учасниками дитячого пісенного фестивалю «Таврійська хвиля», який відбудеться з 15 по 17 серпня у Скадовську.

Всебічну підтримку та сприяння якісному оздоровленню і відпочинку прикарпатських школярів надають керівництво Херсонської обласної державної адміністрації в особі голови Костяка Миколи Михайловича, його заступника Пономаренко Ганни Олександрівни, очільник обласної організації профспілки працівників держустанов України Татаринова Людмила Григорівна, місцевий голова Скадовська Гавриш  Олександр Васильович, керівництво відпочинкового закладу.