У Івано-Франківську з нагоди Дня Незалежності відкрилася виставка з роботами близько 70 прикарпатських митців


З нагоди Дня незалежності у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Спілки художників України відкрилася виставка, на якій представлено роботи близько 70 прикарпатських митців.

Попри нерозв’язаний конфлікт, який ось уже кілька років тліє в середовищі  івано-франківських художників-спілчан через невдоволення роботою  попереднього керівництва спілки, напередодні найбільшого свята для  українців — Дня незалежності — митці зуміли об’єднатися й організувати  спільну експозицію своїх робіт. На виставці, яка відкрилась у середу,  7 серпня, можна помилуватися творами визнаних прикарпатських майстрів живопису — Івана Лободи, Миколи Варенні, Андрія Шабуніна, Тетяни  Павлик, Миколи Якимечка, Ігоря Токарука та багатьох інших.

Окрім  того, вперше разом із роботами художників-спілчан тут виставлено  твори студентів і викладачів кафедри декоративно-прикладного мистецтва  та етнодизайну Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету  ім. В. Стефаника.

Як зауважив під час виступу на відкритті виставки  завідувач цієї кафедри Богдан Тимків, мистецтво на Прикарпатті не  обмежується тільки живописом, тому дуже доречними є роботи, які представляють
 місцеву кераміку та гончарство, ювелірну справу та ковальство, художню  обробку дерева та шкіри, ткацтво, килимарство і моделювання одягу.


 Загалом на виставці представлено роботи майже 70 митців.

Виконувач обов’язків голови Івано-Франківської обласної організації  Спілки художників України Ольга Шулепа подякувала тим спілчанам,  які найбільше долучилися до формування цієї виставки — Миколі Якимечку  і Тетяні Павлик. 

Як стало відомо, після того, як виставку оглянуть  жителі й гості Івано-Франківська, експозиція може помандрувати до  Галича на запрошення Національного заповідника «Давній Галич».