12 мільйонів за кілометр асфальту: «Шевченківська» фірма ремонтуватиме дороги Прикарпаття за рекордними цінами


Фірма «ПБС», яку пов’язують з нардепом Олександром Шевченком, знову виграє тендер на ремонт доріг на Прикарпатті. Цього разу йдеться про капітальний ремонт вулиці Січових Стрільців у Рожнятові.

У системі Прозорро   оприлюднили результати тендеру на «Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Січових Стрільців від буд. №1 до буд №127 в смт.Рожнятів Івано-Франківської області», пишуть Версії

Відкриті торги завершились 19 червня о 16:20. Заявки подавали 2 учасники – ТОВ ПБС та Будівельна компанія «Дорлідер».

В результаті пропозиція фірми, яку пов’язують з нардепом Шевченком, виявилась вигіднішою – ПБС може відремонтувати вулицю Січових Стрільців за 15 650 000 гривень. Наразі триває процедура «кваліфікації переможця», тобто підтвердження можливості переможця надати зазначену ціну і умови роботи.

Згідно тендерної документації замовником торгів виступив Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Дорожнє покриття має бути відремонтоване до грудня 2018 року.

В технічному завданні вказано, що довжина ділянки – 1250 метрів. Хоча згідно даних Google Maps протяжність вулиці Січових Стрільців у м. Рожнятів – майже 1500 метрів.

Нескладна калькуляція демонструє, що вартість одного кілометра, відремонтованого фірмою «ПБС», обійдеться в 12,5 мільйонів гривень. В той час, як до прикладу в обласному центрі дороги ремонтують значно дешевше.

До слова тандем «ПБС» – «Дорлідер» вже не вперше конкурує у відкритих торгах на ремонт доріг. Так 16 червня Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області за результатами тендеру замовила ТОВ «ПБС» поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-21 Долина – Хуст за 411,25 млн грн. Головним і єдиним конкурентом ПБС на аукціоні булі саме фірма «Дорлідер»

За даними ресурсу Наші гроші фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався від «Блоку Петра Порошенка», а потім вийшов із фракції. Раніше він керував курортом «Буковель», який належав Геннадію Боголюбову та Ігорю Коломойському. Курорт був у заставі «Приватбанку», який минулого грудня було націоналізовано.

Результат пошуку зображень за запитом

Усього з 2010 року компанія отримала держпідрядів на 6,17 млрд грн.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба підозрює посадовців «ПБС» в завищенні вартості робіт з ремонту цих самих доріг на 25,10 млн грн.

Олександр Шевченко користується підтримкою іншого нардепа від БПП – Анатолія Матвієнка. Колишній голова Вінницької облдержадміністрації є дядьком ще одного впливового нардепа від БПП Сергія Березенка, екс-голови Держуправління справами. У 2015 році Олександр Шевченко разом із нардепами  Анатолієм Матвієнком, Михайлом Довбенком та Юрієм Дерев’янком зупиняв розпочатий іншим підрядником ремонт дороги Н-09 Мукачеве – Львів поблизу смт. Більшівці Галицького району Івано-Франківської обл. Після того Шевченко і Матвієнко демонстрували тодішньому прем’єр-міністру Арсенію Яценюку відремонтовану трасу Львів – Івано-Франківськ біля Галича.

«БК «Дорлідер» Хачика Амірханяна раніше належала громадянину Росії Вагінаку Аветісяну. Фірма знаходиться за адресою Одеська обл., Комінтернівський р-н, шосе Старокиївське, 21 км, буд. 30а. Там само було прописане ПП «Дорлідер», яке нині зветься «Південьдортех» і належить Гарніку Погосяну. Свого часу власником цієї фірми був громадянин Росії Завен Степанян, а Погосян нею керував.

До теми: Тендерний фарс: Фірма нардепа Олександра Шевченка виграла підряд на ремонт дороги, завищивши ціну на 70 мільйонів

Фірма нардепа Шевченка отримає ще 93 мільйони на ремонт траси Івано-Франківськ-Львів

Нардеп Шевченко нахамив меру Косова через незручне запитання про вартість ремонту дороги фірмою ПБС

Фірму нардепа Шевченка підозрюють у завищенні на 22 млн грн ціни будматеріалів для траси на Прикарпатті

Фірма прикарпатського нардепа позбулась "переваг" у тендерах на ремонт доріг