Екс-голова Апеляційного суду в Івано-Франківській області задекларувала хімічну розвідмашину


З 1 грудня відповідно до постанови Кабінету міністрів в Україні почалася люстраційна перевірка всіх суддів. Тож судді різних інстанцій Івано-Франківської області подають документи на перевірку згідно із Законом України "Про очищення влади".

У зв'язку з цим на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції в розділі "Очищення влади в Україні" оприлюднений список діючих чиновників, що проходять перевірку, який щодня поповнюється новими особами. Серед них є чимало прикарпатських вершителів правосуддя, інформує кореспондент «Бліц-Інфо».

Згідно наказу особам, які підлягають перевірці в десятиденний строк з дня початку її проведення необхідно подати власноручно написану заяву за визначеною формою про проведення перевірки. Також додається декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, складену за формою згідно з Законом України «Про засади запобігання та протидії корупції» за 2013 рік.

Так, екс-голова Апеляційного суду в Івано-Франківській області, а сьогодні суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Надія Стефанів задекларувала 302 374 гривень сукупного доходу. Заробітна плата за 12 місяців 2013 року сягнула 301 666 гривень. У декларації також зазначено, що Стефанів є власницею квартири площею 113,3 кв м та земельної ділянки площею 700 кв м.

Також у власності судді знаходиться Subaru Outback 3000 2008 року випуску. Окрім цього у декларації екс-голови Апеляційного суду в Івано-Франківсій області вписано БРДМ-2РХБ хімічну розвідувальну машину 1982 року. Щоправда, вона належить її співмешканцю Вороняку Володимиру Андрійовичу. Він, до слова, у липні 2014 року претендував на пост головного прокурора області.

На рахунку у банку в Надії Стефанів 9 686 гривень. Також протягом року Стефанів погасила основну суму кредиту на 19 412 гривень і 8 594 гривень за відсотки позики.