Франківські податківці виявили порушення у сфері пасажирських перевезень


На днях працівники Державної фіскальної служби області та Державтоінспекції провели спільні заходи в Івано-Франківську, спрямовані на виявлення правопорушень у сфері пасажирських перевезень.

Про це повідомили в оперативному управлінні Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Так, упродовж одного дня відпрацювань виявлено двох водіїв-нелегалів, відносно яких складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно цієї статті за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, тягне за собою накладення на правопорушника штрафу у розмірі від 17 тисяч гривень.

В іншому випадку оперативники виявили сімох водіїв-таксистів, які, здійснюючи діяльність по перевезенню пасажирів на законних підставах, подають до податкового органу звітність про відсутність доходів. З даними громадянами проведено відповідні профілактичні бесіди та запропоновано з’явитись до податкової інспекції для подачі уточнюючої декларації.