Франківський професор став лауреатом премії імені Рєпіна


Днями в Харківському художньому музеї проходила виставка-конкурс на здобуття Премії ім. І. Ю. Рєпіна 2017 року.

Серед номінантів-претендентів на здобуття престижної нагороди в галузі образотворчого мистецтва у 2017 році брали участь представники івано-Франківської, харківської, київської, одеської та кіровоградської художніх шкіл, які зробили особистий внесок у розвиток сучасного українського мистецтва, йдеться на сайті вишу.

За словами голови журі конкурсу, директора Харківського художнього музею Валентини Мизгіної цьогоріч на конкурс надійшло 80 творів. Їх оцінювали 12 членів журі, серед яких – майстри монументального і декоративно-прикладного мистецтва, мистецтвознавці, музейники, представники влади й громадськості.

Премії присуджували в номінаціях: «скульптура», «монументальне мистецтво» та «декоративно-прикладне мистецтво». Відрадно зазначити, що в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» перемогу отримав професор кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Богдан Губаль за цикл гобеленів  «Вершина Світу», «Далеке і близьке», «І буде день».

Вручаючи премії, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична зазначила: «Сьогодні видатні митці України впишуть своє ім’я в історію мистецтва – поруч з іменем нашого видатного земляка Іллі Рєпіна».