Франківський суд оштрафував патрульну за те, що не повідомила про купівлю авто


Івано-Франківський міський суд притягнув до адмінвідповідальності інспектора роти №1за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП.

Як зазначається у матеріалах справи, у протоколі про адміністративне правопорушення йдеться про те, що працюючи на посаді інспектора роти №1 батальйону Управління патрульної поліції в Івано-Франківську, патрульна придбала автомобіль «Skoda Octavia», 2011 року випуску, вартістю 246134,27 грн., що перевищує поріг у 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року (80000 грн.), та в порушення вимог ч.2 ст. 52 Закону Про запобігання корупції не повідомила НАЗК про суттєві зміни в майновому стані у десятиденний термін. Тим самим вона вчинила правопорушення, повязане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, а саме неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

У судовому засіданні патрульна свою вину визнала. Вона зазначила, що не повідомила НАЗК про суттєві зміни в майновому стані у десятиденний термін, оскільки не знала про існування таких вимог закону.

У підсумку суд визнав її винною у скоєнні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст. 172-6 КУпАП, та наклав адміністративне стягнення – штраф у розмірі 1700 гривень.