Іванофранківців запрошують на резиденцію “Рефлексії: Позитрон / Ботаніка” в Кишинів


В Івано-Франківську стартує новий культурно-урбаністичний проект міжнародної резиденції “Рефлексії: Ботаніка / Позитрон”.

Як зауважують організатори, резиденція прагне встановити чи відновити культурні зв’язки між активними людьми Івано-Франківська та Кишинева, а також між мешканцями житлових районів. 

Участь у проекті можуть взяти художники, дослідники, міські активісти, урбаністи, журналісти та всі, хто цікавиться роботою з міським публічним простором та житловими районами в Кишиневі та Івано-Франківську. Втім, потрапити у програму зможуть тільки 5 осіб, яких відберуть за результатами конкурсу.

Програма розпочнеться у квітні й триватиме до червня 2017 року. Обрані учасники з Івано-Франківська візьмуть участь у двох візитах до Кишинева – дослідницькому та практичному. Під час дослідницького візиту вони вивчатимуть район Ботаніка, зустрічатимуться з місцевими культурними діячами й громадськими активістами та розвиватимуть ідеї своїх проектів, які реалізують під час практичного візиту у співпраці з місцевою спільнотою району Ботаніка. В період між візитами, тобто під час розробки концепцій проектів, координаційна команда підтримуватиме учасників.

Учасники програми з Кишинева відвідають Івано-Франківськ та працюватимуть у житловому районі Позитрон.

Резиденція в обох містах завершиться публічною презентацією проектів учасників. Проекти будуть задокументовані та включені до друкованої публікації.  

Організатори покривають витрати на проїзд, забезпечують проживання й харчування.

Учасники отримають до 100 євро на втілення своїх проектів.

Кінцевий термін подачі заявок – 23:59 10 березня 2017 року.

Заявку можна заповнити за посиланням: https://goo.gl/forms/8DFAAnoCFMMVtDpv1 

Детальніше про програму: ufra.com.ua/reflections