Кінопокази, фестивалі та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Кінопокази, фестивалі, презентації, тренінги або ж концерти. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 7 серпня до 13 серпня.

Зокрема у вівторок, 8 серпня о 20.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19, відбудеться показ фільму "Радіомрії".

Країна, рік: США, 2016 Жанр: комедія Режисер: Бабак Джалалі Актори: Мохсен Намджу, Ларс Ульріх, Сулиман Кардаш, Сіддік Ахмед, Рабі Адіб Він поїхав до країни, мову якої ледве знав. Тим не менше, словами він заробляв на життя: у Ірані він був визнаним письменником. Тепер же пан Рояні (Мохсен Намджу – відомий в Ірані музикант) – голова програмного відділу на Pars Radio – перськомовній радіостанції в Сан-Франциско. У цій іпостаці він складає поетичні, часом навіть навіть медитативні програми для афґанців та іранців, що живуть у районі Бухти. Читає розповіді, приймає гостей та обговорює цікаві питання, наприклад, історію мавп у космосі. Але в день, про який ідеться в РАДІОМРІЯХ, заплановано дуже цікаву подію: Kabul Dreams – перший афґанський рок-гурт – стане гостем студії. Пізніше вони поімпровізують разом із всесвітньо відомим гуртом Metallica. Усі не можуть дочекатися, та тільки не пан Рояні.

Ціна: безкоштовно

Показ фільму

В четвер, 10 серпня о 21.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться показ фільму "Маніфесто"

Країна, рік: Німеччина, Австралія, 2015 Жанр: драма Режисер: Джуліан Роузфельдт Сценарист: Джуліан Роузфельдт Продюсер: Корнелія Акерс Актори: Кейт Бланшетт, Еріка Бауер, Карл Дітріх, Марі Борковскі Фоедровиц, Эа-Джа Кім «Маніфесто» - це подорож по історії мистецтва XX століття. У фільмі зустрічаються Малевич і Джармуш, Кандинський і Годар, а їх знамениті маніфести вимовляють 13 героїнь нашого часу. Вернісаж і похорони, сімейна вечеря і сміттєзвалище, новинна студія і панк-вечірка стають сценою для 13 надихаючих висловлювань про свободу і новаторство, про політику і мистецтво, про любов і смерть.

Ціна: безкоштовно

Показ фільму

На завершення робочого тижня у п'ятницю, 11 серпня о 17.00 год. у відділі літератури іноземними мовами Іфоунб ім. І. Франка, Незалежності 46 відбудеться зустріч «Як об'їхати весь світ, заробляючи на цьому».

Ви любите слухати про неймовірні історії успіху та його досягнення, чи не так? :) Але кожен з вас може Сам стати Героєм цієї історії! Ви отримаєте покрокову для цього інструкцію від Dima Lebediev та його досвід працевлаштування у міжнародні компанії! Обов'язкова попередня реєстрація: http://bit.ly/training_DmLeb або за тел. (050) 616 33 31

Ціна: безкоштовно

«Як об'їхати весь світ, заробляючи на цьому»

В суботу, 12 серпня всіх активних молодих франківців запрошують у дворик Шевченко Три, (Шевченка 3). Саме тут о 10.00 год. стартує фестиваль Студреспубліка.

Набридло сидіти вдома? Хочеш знайти нових цікавих людей? Тоді гайда на Студентську республіку в Івано-Франківську. Тебе чекають цікаві дискусії, конкурси та можливість стати студентським мером Івано-Франківська. 

Івано-Франківська Студреспубліка 2017

Ще один фестиваль розпочнеться цього ж дня об 11.00 год. на міському озері. Йдеться про фестиваль культур "Global Village".

Global Village – традиційний щорічний фестиваль , який триває 2 дні і спрямован ий на руйнування міжкультурних та міжнаціональних стереотипів та знайомство франківчан з культурами різних країн світу. Презентувати свої країни будуть волонтери, які зараз працюють в Івано-Франківську у різних соціальних проектах та ініціативах . Global Village 2017 – це можливість відчути глобальність нашого світу, поспілкуватись з активними людьми з усіх куточків планети та обговорити проблеми нашого суспільства.

Ціна: безкоштовно

Фестиваль культур

Увечері франківців запрошують в Кінотеатр "Космос", Незалежності 97. Саме тут о 19.00 год. розпочнеться допрем'єрний показ "Червоний" за участю творчої групи.

Історичний екшн за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи розповідає про 1947рік. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай. Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі. Не прогавте унікальної нагоди побачити стрічку першими та поспілкуватись з її творцями!

Квитки можна придбати у касі кінотеатру.

Допрем'єрний показ

На завершення дня о 20.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться концерт гурту Peredmova.

Peredmova - музичний дует з Києва, що грає мрійливу домашню поп-музику.

Ціна: безкоштовно

Концерт Peredmova