Мандрівний фестиваль MitOst завітає до Івано-Франківська


13-й міжнародний MitOst-фестиваль триватиме з 23 по 27 вересня 2015 р. MitOst-фестиваль є місцем зустрічі членів спілки MitOst з різних країн. Він створює середовище для спілкування між ними та мешканцями Івано-Франківська.

Фестиваль є мандрівним і щороку відбувається в різних містах. Цього року Івано-Франківськ отримав можливість приймати цю подію і разом з нею понад 200 гостей з Німеччини, Польщі, Грузії, Вірменії, Молдови, України, Росії та інших країн.

 «У світі сьогодні побутує думка, що Україна – небезпечна держава. Готуючи заявку на проведення MitOst-фестивалю в Івано-Франківську, ми прагнули показати, що ми в Україні живемо, працюємо і, попри події на Сході, намагаємося розвивати різні сфери життя, освіту, культуру», – координаторка фестивалю в Івано-Франківську Іванна Чупак.

У фокусі цьогорічного MitOst-фестивалю теми урбаністики, екології, прав людини, міграції, неформальної освіти, єврейської та німецької спадщини в Івано-Франківську. Учасники також обговорюватимуть, як країни виходять з кризи і які можливі сценарії для України.

«Сподіваємося, на фестиваль зможуть приїхати члени MitOst з Росії. Ми зробимо майданчик для дискусії, запросимо експертів, істориків. Маємо надію, що до цієї розмови приєднаються івано-франківці. Спілка MitOst не є політичною, але своїми культурними й освітніми заходами прагне донести ідеї відкритості та діалогу, що жити можна тільки в мирі», – координаторка фестивалю в Івано-Франківську Іванна Чупак.

Під час фестивалю гості разом з мешканцями Івано-Франківьска проведуть понад 50 майстер-класів, подіумних дискусій на політичні теми, лекцій, презентацій соціальних ініціатив, літературних, музичних і театральних заходів.