Мешканець Івано-Франківщини вирощує вдома екзотичні фрукти


Калушанин Роман Гладкий понад три роки вирощує у себе вдома екзотичні «заморські» лимони, ананаси, банани, гранати, інжир і ківі.

У чоловіка — велика трисекційна теплиця. Найбільший лимон, який вдалося виростити калушанину, був розміром із літрове горня. Проте і нині Роман Гладкий дарує «Вікнам» фрукт, який ледь поміщається у руці. 

Від бананових дерев у теплиці нині тільки «пеньки» і фотоспогади. На оновлення щеп доведеться зачекати кілька місяців. 

Своє хобі калушанин пояснює просто: "Цікаво, і в нікого нема". 

Починаючи справу, Роман Гладкий не був упевнений в успіху, проте не втомлювався їздити за щепами до Києва. Нині екзотикою ділиться з усіма охочими. Плоди, вирощені власноручно, каже калушанин, дуже корисні, смачні і надзвичайно вітамінні. Адже, не підживлює їх ніякою «хімією». Однак, якщо щепи калушанин продає, то фрукти вживає сам та пригощає друзів і сусідів. 

Теплиці із екзотикою — не єдине захоплення Романа Гладкого. Він декорував подвір’я та будинок на власний смак, встановив сонячні батареї та вирощує різноманітні декоративні дерева. Нинішня «фішка» — кілька видів магнолій, які відрізняються не тільки морозостійкістю, але й красивими квітами та незвичним ароматом.