Міністр інфраструктури оголосив про будівництво бетонних доріг в Україні


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Про це інформують на сайті Центру Транспортних Стратегій (ЦТС), пише Zaxid.net

«Ми давно говоримо про цементні дороги. І моя мрія, як міністра, щоб, принаймні, Схід і Південь України мали бетонне покриття автодоріг. Плани 2015-2016 років були зруйновані нашою реальністю, коли 95% автодоріг були вже непридатні для використання. Ми повинні їх зараз ремонтувати і відновлювати попередній стан... Одночасно, дивлячись вперед, ми розуміємо, що альтернативи бетонним дорогах немає. З таких доріг, які ми вже плануємо по будівництву в бетоні, - це будуть дороги Дніпропетровської, Миколаївської, Закарпатської областей. Це буде, принаймні, південна частина дороги, яка з'єднає Гданськ та Одесу», - цитує слова Омеляна ЦТС.

Раніше стало відомо, що транспортний коридор Львів-Херсон може отримати ділянки доріг з бетонним покриттям. «Зараз ми з Світовим банком відбираємо консультанта для розробки технічного завдання транспортного коридору від Львова до Херсона, включаючи припортові райони. І ми хочемо, щоб консультант запропонував не лише технічне вирішення, але і дав проектні рекомендації з окремих ділянок, у тому числі і з високою інтенсивністю руху, де можуть бути побудовані відрізки з бетонним покриттям», - повідомляла директор ДП Укрдорінвест Олена Криворучко.

Нагадаємо також, що в уряді продовжують вивчення ідеї про будівництво бетонних доріг в районі українських портів, де дорожнє полотно швидко руйнується через проїзд великовантажних машин.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури заявив, що Україна почала відновлювати пасажирське сполучення річкою та морем з країнами ЄС.