Раковецьку школу будуватимуть за дорожньою картою з потижневим графіком


Упродовж кількох років учні села Раковець Богородчанського району вимушені навчатися у старих корпусах школи, оскільки для завершення процесу будівництва нового навчального закладу необхідно додатково спрямувати фінансовий ресурс.

Нагадаємо, зведення школи розпочалося ще у 2011 році. До 2013 року був закладений тільки фундамент, відтак роботи з певних причин призупинилися.

А вчора чиновники оглянули хід будівництва школи, оцінили обсяги проведення необхідних робіт. Також посадовці поспілкувалися з жителями села, інформує прес-служба ОДА.

Вони наголосили, що основне завдання до кінця року – це зведення покрівлі першої черги будівництва.

Також планується розробити дорожню карта будівництва навчального закладу, де чітко пропишуть потижневий графік виконання робіт. Зокрема, сформують робочу групу, яка систематично контролюватиме його виконання.

Як зазначалося, у 2018 році передбачено фінансування будівництва школи за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Також даний проект бере участь у конкурсному відборі проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного бюджету, отриманих від Європейського союзу. Опрацьовуються й інші напрями фінансування будівництва школи.

Як відомо, через аварійний стан школи у Раковці старші учні навчаються у сторічній глиняній хаті священика. Класи облаштували навіть у стайні та коморі.

Будівництво нової школи розпочалось в 2011 році. До 2013 року був закладений тільки фундамент, але з початком революції призупинилось. Вперше понад дві сотні школярів у селі Раковець на Прикарпатті не пішли до школи ще у 2013 році. окрім того, мешканці села пікетували під стінами Івано-Франківської ОДА.

Минулого року розлючені батьки вкотре не пустили дітей у школу та навіть перекривали дорогу

До теми: Не встигли, бо підрядник помер. Чиновники обіцяють нову школу у Раковці вже у 2018

Свято не для всіх: У селі Раковець батьки не пустили дітей до аварійної школи