Семінари, кінопокази та вистави: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, кінопокази, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 27 листопада до 3 грудня.

В понеділок 27 листопада о 19.30 франківців кличуть долучитись до Тематичної гри "Герць Престолів". Гра відбудеться в Panorama Pub, Північний бульвар 2А.

Тематичний квіз за мотивами циклу творів Джорджа Мартіна "Пісня льоду та полум'я" та їх телеадаптації "Гра Престолів". На цю гру будуть введені додаткові "засоби ведення бою" - ігрові карти, якими команди зможуть скористатися під час гри, а також дещо видозмінені правила самого герцю. Боротьба буде запеклою, ризикованою та напруженою! Це треба грати! Реєстрація за посиланням

Тематична гра

У віторок, 28 листопада о 18:00 в франківському театрі покажуть драму-реквієм "Нація".

Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії — своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

Вистава

Цього ж дня о 18.00 год. в Науковому містечку "Нова Енергія", Карпатська 15 розпочнеться Курс семінарів "Енергоефективність Вашого будинку від А до Я".

Енергоефективність будівель та енергозаощадження – тема надзвичайно актуальна сьогодні, а ближче до зими то взагалі кожен франківець задаватиме питання «як зробити мій дім більш енергоощадним?». Оскільки в інтернеті надзвичайно багато інформації і вся вона неструктурована та несистематизована, на пошук оптимального рішення потрібно багато часу і хоча б базові знання, щоб не загубитись в цьому інформаційному морі. Ми пропонуємо, зусиллями Прикарпатського еко-енергетичного кластеру провести серію практичних семінарів «Як зробити свій дім енергоефективним від А до Я». Вхід безкоштовний.

Курс семінарів

В середу, 29 листопада о 18.30 Кінотеатр "Люм'єр", Грушевського 3 відбудеться Битва районів 2017. Прем'єрний показ.

Прем'єрний показ 4-х короткоментражних документальних фільмів про Франківськ та його мешканців. Це фільми про нас і наше місто. Всі вони зняті учасниками проекту "Битва районів 2017" - людьми, які подали свої ідеї на конкурс та отримали підтримку від професійного журі, взяли в руки камери і зняли те, що є для них найбільш цікавим в нашому місті. Всі вони аматори та початківці, тому працювали над своїми фільмами разом з освітніми партнерами проекту - українськими режисерами-документалістами. Реєстрація за посиланням.

Битва районів 2017. Прем'єрний показ!

В четвер, 30 листопада о 18:00 в франківьскому театрі презентують драму за однойменним романом Е.М. Ремарка "На західному фронті без перемін".

ПРЕМ'ЄРА!!! 16+ Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років у Німеччині. Пронизлива і відверта історія про "втрачене покоління".

Вистава

Цього ж дня о 18.00 год. на Шевченко Три, вул. Шевченка 3 відбудеться зустріч СУП. Створи Урбан Проект.

Створюємо традицію думати про своє місто. Хочемо позначити точку на мапі та час в календарі куди кожен зможе прийти говорити про здійснені/заплановані/омріяні проекти розвитку міського простору. Будь-хто - студент/підприємець/державний службовець/просто містянин. Це один вечір щотижня, де на великий спільний стіл ми зможемо викласти всі наші проекти, обговорювати/створювати/експерементувати/перевіряти/розвивати їх. Тут буде можливість ділитись своїми ідеями/мріями/турботами/досвідом про міський простір, розказати про свій проект, знайти однодумців, дізнаватись про найактуальніші зміни міського середовища, а можливо вперше спробувати долучитись до такого роду активності. Команда, що лиш починає зможе отримати пораду/допомогу/підтримку/консультацію. Досвідчені зможуть збільшити спроможність, та своєю підтримкою допомогти місту отримати нові проекти, розширити спільноту тих, хто піклується про спільне. Вхід безкоштовно.

СУП. Створи Урбан Проект

В перший день зими, 1 грудня о 18.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться Кінопоказ: Холодні вуха.

Два чоловіки – літній фермер та його глухонімий син – живуть у глушині, ізольовані від цивілізації. Хоча вони мешкають під одним дахом, мають спільні проблеми та жалі, проте залишаються дуже далеко один від одного. Їхні спроби поговорити перетворюються на непорозуміння, якщо не на конфлікти. Батько думає, що син ненормальний та інфантильний. Син вважає, що батько нечутливий і грубий. Чи зможуть ці два чоловіки знайти спосіб зрозуміти один одного? 

Ціна: безкоштовно

Кінопоказ: Холодні вуха

В суботу, 2 грудня о 12.00 год. Книгарня "Є", Незалежності 31 відбудеться Дитяча субота для дітей 5-12 років.

«Магда і вітер» – це історія про дівчинку Магду, яка мріє мандрувати, але змушена сидіти у візку. Проте її уява настільки бурхлива, а бажання таке сильне, що Магдина мрія неодмінно здійсниться! Книжка глибока за змістом, наповнена яскравими ілюстраціями, які нікого не залишать байдужими. Опісля читання ми мандруватимемо з Магдою та будемо малювати-фантазувати над продовженням книжки. Iryna Morykvas – художниця, яка народилася і живе у Львові. Авторка персональних виставок в Україні («Черешневий дощ», «Подарунки на осінь», «Горіховий сад», «Акордеон», «Жовтий автобус») та учасниця спільних виставок за кордоном. Її картини знаходяться у приватних колекціях Швейцарії, Франції, Австрії, Чехії та Польщі, а серії листівок про Львів мандрують усім світом. Книжка «Магда і вітер» – дебют Ірини як ілюстраторки та письменниці.

Ціна: безкоштовно

Дитяча субота для дітей 5-12 років

Вже у вечері о 17.00 год. в Pasage Gartenberg, Незалежності 3 пройде традиційний Франківський подіум.

Франківський подіум

На завершення тижня у неділю, 2 грудня о 14.20 франківців за прошують в кінотеатр Люм'єр на допрем'єрний показ фільму "Кіборги". А одразу після фільму відбудеться автограф-сесія.

На зустріч завітають режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв, актори Макар Тихомиров та Роман Ясіновський, продюсер фільму Іванна Дядюра. 

Фільм « Кіборги», це повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. «Кіборги» - фільм не про війну, а про мир, який зароджується всередині цієї війни. Його герої багато міркують про те, чому все це сталося, навіщо вони тут і яку країну хочуть побудувати. 

П’ятеро головних героїв – це збірні образи, які були списані з реальних кіборгів. Серед героїв фільму є представники Збройних сил та добровольчого підрозділу, юний патріот і дорослий боєць, що не всидів на дивані перед телевізором. Так само було і в терміналі: там зустрічалися різні люди, для яких захист батьківщини став справою честі. Консультації і численні інтерв'ю, на основі яких і був написаний сценарій, я отримала від бійців Андрія Шараскіна, Євгенія Жукова, Олександра Трепака, надихалася подвигами Євгенія Межевікіна, Кирила Недрі і багатьох інших бійців, що утримували аеропорт.

Результат пошуку зображень за запитом