Терапевтичне відділення франківської лікарні дочекалося капітального ремонту


Терапевтичне відділення ЦМКЛ на чвертьстолітній ювілей дочекалося капітального ремонту. Різнокольорові коридори, санвузол у кожній палаті, оновлені меблі. Нині відділення швидше нагадує пансіонат.

Уже завтра сюди переведуть пацієнтів, котрі змушені тулитися по інших відділеннях. Тим часом персонал радіє кращим умовам праці. В адміністрації лікувального закладу запевняють, ремонт відповідає європейським стандартам, інформує Вежа

Терапевтичне відділення функціонувало з 91-го року як діагностичне. Потім набуло статусу терапевтичного. Одночасно на стаціонарі тут можуть лікуватися 60 пацієнтів. Лікують гіпертонічні, виразкові хвороби, цукровий діабет, цироз печінки, хвороби нирок, бронхіальну астму. Загалом понад вісім десятків нозоологічних одиниць. За чверть століття у терапевтичному відділенні пролікувалися майже 50 тисяч пацієнтів. Відремонтували його за кошти міського бюджету. А десята частина – це благодійні внески пацієнтів.

У наступному році фінансування медицини буде “дитячим”, наголошують у мерії. Зокрема, заплановано відремонтувати міський Пологовий будинок та Дитячу поліклініку, що на вулиці Тичини.