У штабі блокади зробили погрозливу заяву через введення надзвичайного стану в енергетиці


Активісти заявили, що у випадку віялових відключень електроенергії штаб блокади встановить контроль над енергетикою України.

Таку заяву зробив один із організаторів товарної блокади на Донбасі Анатолій Віногродський у коментарі InfoResist.

"Якщо буде впроваджуватися віялове відключення, тоді ми встановимо ефективний український контроль над енергетикою цієї країни. І це буде несподіванкою для наших правителів. Ви ж знаєте – ми діємо несподівано. Ми дуже креативні хлопці", – сказав він.

За словами Віногродського, щоб встановити ефективний контроль, не потрібно захоплювати ні Міністерство палива та енергетики, ні електростанції.

"Віялове відключення включається тут, на Жилянській (Міністерство палива та енергетики, – 24). Навіщо чіпати електростанції. Я хочу, щоб цей уряд, поки він ще уряд, головою думав, а не влаштовув цирк із віяловими відключеннями. Тому що на сьогоднішній день у них немає підстав цього робити. Віялове відключення – це політичний тиск на тих, хто займається блокадою. Тільки політичний. Тому що у них є можливість збільшити генерацію електроенергії за рахунок атомних станцій і прибрати теплоелектростанції", – пояснив активіст.

На думку Анатолія Віногродського, уряд намагається налаштувати українців проти учасників блокади, залякуючи віяловими відключеннями.

Кабінет міністрів ввів режим надзвичайного стану в енергетиці не через наші дії, а через бездіяльністю протягом трьох років,
– наголосив ветеран АТО.

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет міністрів ввів рішення про впровадження надзвичайних заходів в енергетичній системі України.